Comisii Comune
Legislatura:
Camera:
Sesiunea:
 
Comunicate de presă ale comisiilor
 

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO


RSS Data: 
MoTuWeThFrSaSu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, împreună cu UNESCO – L’ OREAL şi Comisia Naţională a României pentru UNESCO, organizează ceremonia de premiere a programului de burse naţionale pentru femeile din ştiinţă, ediţia a VII- a. Gala Premiilor L’ OREAL - UNESCO „Pentru Femeile din Ştiinţă” face parte din seria evenimentelor care marchează 60 de ani de prezenţă UNESCO în România.
 
Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, împreună cu UNESCO – L’ OREAL şi Comisia Naţională a României pentru UNESCO, organizează ceremonia de premiere a programului de burse naţionale pentru femeile din ştiinţă, ediţia a VII- a.
Gala Premiilor L’ OREAL - UNESCO „Pentru Femeile din Ştiinţă” face parte din seria evenimentelor care marchează 60 de ani de prezenţă UNESCO în România.
 
În data de 27 iulie 1956 România a aderat la UNESCO, organizaţie ce are ca  obiectiv declarat acela de a contribui la pacea mondială şi la colaborarea între naţiuni prin cultură, ecologie, educaţie şi ştiinţă. Aderarea României la valorile UNESCO a fost concretizată prin înscrierea pe lista UNESCO a 3 rezervaţii ale biosferei, 7 site-uri ale Patrimoniului Mondial (6 culturale și 1 natural), precum şi introducerea a 4 bunuri culturale imateriale pe lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial Imaterial.
 
Programul L’ OREAL - UNESCO „Pentru Femeile din Ştiinţă”, înfiinţat acum 18 ani la Paris, printr-un parteneriat global existent între UNESCO şi grupul L’OREAL, urmăreşte sprijinirea cercetării ştiinţifice şi promovarea valorilor feminine care excelează în domeniu.
Ceremonia va avea loc în data de 9 iunie 2016, începând cu ora 19:00, la Palatul Parlamentului, intrarea A1, în Foaierul Sălii de plen a Senatului, Calea 13 Septembrie nr. 1-3, sector 5, Bucureşti.
 
Publicat in data de 8.6.2016 14:32
Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO - întâlnire de lucru cu specialiştii FICE , Israel pe probleme de asistenţa socială şi integrarea copiilor aflaţi în sistemul de protecţie socială
Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO a găzduit în data de 13 aprilie 2016, la Parlamentul României, o dezbatere comună cu FICE România (Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative) şi FICE Israel pe tema „Asistenţa socială în România şi Israel. Modele şi soluţii”. La dezbatere au participat membrii Comisiei parlamentare şi o delegaţie israeliană, condusă de domnul Yossef (Yossi) Zagury, Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei din Israel, formată din 26 de specialişti în educarea şi creşterea copiilor şi tinerilor în centre rezidenţiale. Specialiştii israelieni se află în România pentru a cunoaşte la faţa locului comunităţi şi instituţii de ocrotire şi pentru a participa la reuniunea ştiinţifică de profil care încununează astfel de acţiuni complexe.
Publicat in data de 18.4.2016 14:56
Comunicat de presa - sedinta Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO din 21 mai 2013
In ziua de marti, 21 mai 2013, a avut loc sedinta Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO. In conformitate cu ordinea de zi stabilita de biroul comisiei, dezbaterile s-au concentrat pe analiza strategiei de conservare si promovare a monumentelor de patrimoniu aflate pe Lista tentativa UNESCO.
De asemenea, a fost discutata si oportunitatea depunerii unor alte dosare de candidatura pentru Lista tentativa UNESCO, precum Centrul Istoric al orasului Baile Herculane, Castelul Corvinilor, Cetatea Devei si Ansamblul rural al satului Dorolea, comuna Livezile, judetul Bistrita-Nasaud.

In cadrul sedintei, domnul senator Constantin Traian Igas, presedinte al comisiei, a subliniat necesitatea sustinerii de catre comisie a unor unor initiative legislative de protejare si conservare a monumentelor de patrimoniu. In acelasi timp, a fost evidentiata oportunitatea demararii unei campanii de sustinere a autoritatilor locale interesate de promovarea patrimoniului cultural local.
Invitati la aceasta sedinta au fost: domnul Radu Boroianu, secretar de stat in Ministerul Culturii, doamna Dana Mihai, director al Direcției Programe, Cercetare, Proiectare și Metodologii pentru Patrimoniul Cultural Imobil din cadrul Institutului National al Patrimoniului, domnul Traian Simionica, primar al comunei Livezile din judetul Bistrita-Nasaud si doamna Mihaela Haiduc, arheolog.
Publicat in data de 22.5.2013 0:00
Adresa poştală: Calea 13 Septembrie 1-3, sector 5, Bucureşti, 050711; Centrala: +40 21 414 1111 +40 21 316 0300.
Hartă Site
Go to top