Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Garda Nationala de Mediu va face noi verificari la Egger România - Rădăuţi - 22 aprilie 2015

Florin Diaconu, Comisar General al Garzii Nationale de Mediu, a fost invitat al Comisiei de Mediu a Senatului, in sedinta de marti, 21 aprilie 2015. Invitatia a fost adresata in contextul nemultumirilor exprimate de cetatenii din Radauti si ca urmare a solicitarii adresate de catre doamna senator Steliana Miron  (adresa nr. XIV/116/12.03.2015) privind constituirea unei comisii de ancheta care sa analizeze impactul activitatilor desfasurate pe platforma industriala din vecinatatea municipiului Radauti.
 
In cadrul discutiilor, Florin Diaconu a declarat ca vor fi făcute verificări suplimentare in acest caz şi că, în termen de două săptămâni, va prezenta un raport cuprinzand concluziile si masurile luate de Garda Nationala de Mediu.
 
Senatorul Ionut- Elie Zisu, presedintele Comisiei de Mediu, a declarat ca va invita la discutii si conducerea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului pentru a da detaliile necesare, prin prisma atributiilor ce ii revin. De asemenea, domnul senator Zisu a declarat ca „situatia de la Radauti trebuie conexata cu cea de la Sebes, intrucat este vorba despre acelasi concern care detine ambele fabrici si despre aceleasi probleme pe care le reclama locuitorii celor doua orase. Trebuie sa vedem care este punctul de vedere al autoritatilor in aceste cazuri si sa ii rugam pe cei responsabili fie sa ia masuri, daca ele se impun, fie sa explice oamenilor atitudinea de pana acum”.



Go to top