Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Vicepreşedintele Senatului României, Vasile Nistor - miercuri, 6 august 2014

Domnul senator Vasile Nistor, vicepreşedinte al Senatului României, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Austria, a transmis domnului Karlheinz Kopf, prim-vicepreşedintele Consiliului Naţional austriac, o scrisoare de condoleanţe, urmare a  încetării din viaţă a doamnei Barbara Prammer, Preşedintele Consiliului Naţional.
Doamna Barbara Prammer a avut o îndelungată carieră politică şi o experienţă parlamentară considerabilă, atât la nivel regional, cât şi la nivel federal, deţinând funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional austriac din anul 2006.
„Doamna Barbara Prammer a contribuit de-a lungul acestor ani la apropierea şi întărirea relaţiilor dintre Parlamentele noastre, la dezvoltarea parlamentarismului şi a democraţiei în Europa şi în lume. Doamna Barbara Prammer rămâne în amintirea noastră drept un exemplu de consecvenţă şi demnitate, de devotament în interesul cetăţenilor şi al ţării”, se arată în mesajul vicepreşedintelui Senatului României.
În calitate de preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie România-Austria, senatorul Vasile Nistor  a avut prilejul de a o întâlni personal, la Viena, în cadrul vizitei oficiale întreprinse de către preşedintele Senatului României, în cursul lunii februarie a acestui an.
Vicepreşedintele Senatului a semnat în cartea de condoleanţe deschisă de  către Ambasada Republicii Austria la Bucureşti, în prezenţa Excelenţei Sale domnului ambasador Michael Schwarzinger.






6 august 2014


Go to top