Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Şedinţa Biroului Permanent al Senatului - luni, 29 septembrie 2014

Declaraţiile domnului senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului, la finalul şedinţei Biroului permanent de luni, 29 septembrie 2014:
„În şedinţa de astăzi, 29 septembrie a.c., Biroul permanent al Senatului a luat următoarele hotărâri: în ceea ce priveşte programul de lucru, conform deciziei adoptate în şedinţa premergătoare a Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, luni, 29 septembrie a.c.,de la orele 16.00, va avea loc o şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului. Marţi, 30 septembrie a.c., de la orele 9.00 la 10.30, se va desfăşura şedinţa de declaraţii politice, de la 10.30 la 13.00 va fi şedinţă de plen cu program legislativ, iar de la orele 14.00 -  plen reunit al celor  două Camere; miercuri, de la orele 9.30 la 13.00, vom mai avea o şedinţă de plen al Senatului pentru a dezbate proiectele legislative aflate pe ordinea de zi.
In ceea ce priveşte programul pentru săptămâna viitoare, cu un vot majoritar Biroul permanent a luat decizia ca activitatea Senatului să se desfăşoare în circumscripţiile  electorale.
Biroul permanent a luat în discuţie scrisoarea primită din partea Ministerului Fondurilor Europene prin care se solicită aprobarea pentru susţinerea unei prezentări în plenul Senatului cu privire la stadiul absorbţiei fondurilor europene de către România.
Biroul permanent a hotărât prezentarea în plen a solicitării Comisiei pentru sănătate publică de a se prezenta o declaraţie prin care ziua de 1 octombrie să fie proclamată Zi Naţională de Luptă împotriva Cancerului de Sân.
In cadrul activităţilor de relaţii externe, au fost aprobate mai multe vizite: astfel, în perioada 5 – 7 octombrie a.c., va avea loc vizita oficială la Bucureşti a delegaţiei parlamentare conduse de domnul Bogdan Borusewicz, preşedintele Senatului Republicii Polone; în perioada 13 – 15 octombrie vom primi  vizita oficială a membrilor Comisiei pentru politică externă din Senatul Republicii Uzbekistan.
A fost, de asemenea, primită la Senat o scrisoare din partea Agenţiei Naţionale pentru Integritate, semnată de domnul Horia Georgescu şi legată de punerea în aplicare a sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind pe domnul senator Akos Mora,  prin care se solicită să comunicăm componenţa Comisiei Juridice a Senatului şi datele de identificare ale membrilor acesteia, precum şi procesul verbal de şedinţă ce conţine informaţiile privitoare la votul membrilor comisiei în cazul în speţă”.


Go to top