Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a E.S. doamnei Nina Sajic, noul ambasador al Bosniei şi Herţegovinei la Bucureşti - 26 noiembrie 2014

În data de 26 noiembrie 2014, a avut loc primirea de către domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a E.S. doamnei Nina Sajic, noul ambasador al Bosniei şi Herţegovinei la Bucureşti, aflată într-o vizită de prezentare.
În cadrul dialogului, doamna Sajic a făcut o prezentare a situaţiei politice interne din Bosnia şi Herţegovina, rezultată în urma alegerilor generale ce au avut loc în această ţară pe 12 octombrie a.c. Domnia sa şi-a exprimat speranţa că bunele relaţii de prietenie şi colaborare existente între cele două state vor continua să se dezvolte şi după formarea noului guvern bosniac şi a noilor structuri ale Parlamentului. De asemenea, doamna ambasador a făcut apel la factorii de decizie din Parlamentul României pentru a continua sprijinirea aspiraţiilor euroatlantice ale ţării sale, precum şi pentru dezvoltarea legăturilor economice, culturale şi în planul dezvoltării regionale.
Domnul preşedinte Filip a exprimat întreaga disponibilitate a Parlamentului României în vederea sprijinirii procesului de integrare euroatlantică a Bosniei, prin prisma experienţei acumulate de România în perioada de preaderare la NATO şi UE. Aici, domnia sa a amintit de organizarea la Bucureşti, pe 18 iunie a.c., sub egida Comisiei pentru politică externă a Senatului, a conferinţei  având ca temă: Extinderea Uniunii Europene. Stadiu şi provocări pentru  statele din Balcanii de Vest, cu participarea Bosniei şi Herţegovina, Serbia, Muntenegru, Albania şi Macedonia. În vederea unei mai bune colaborări între statele din regiune ce doresc să devină membre UE şi înţelegerii problemelor cu care acestea se confruntă, domnul preşedinte Filip a propus continuarea şi pe viitor a acestui format de dialog,  cu implicarea altor state membre UE.
Partea bosniacă a mulţumit pentru sprijinul constant şi prietenesc al României acordat Bosniei în vederea sprijinirii procesului de integrare euroatlantică a acestei ţări și a subliniat importanţa şi necesitatea intensificării colaborării bilaterale şi regionale între statele Zonei Balcanilor de Vest în vederea aderării la structurile UE.



Go to top