Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Președintele Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu - vineri, 15 iulie 2016

Primele mele gânduri se îndreaptă către victimele acestui atentat deosebit de sângeros și către familiile acestora, cărora le transmit condoleanțe și cărora le doresc să găsească puterea să depășească acest moment dureros.
Mă văd nevoit totodată să constat cu multă îngrijorare că acest gen de tragedii tind să intre în cotidian, că imaginația criminală a acestor teroriști depășește orice limită și că de prea multă vreme comunicatele cancelariilor, oricât ar fi de sincere, nu pot repara ireparabilul.
Devine din ce în ce mai de neînțeles, cum serviciile specializate din țări, cu multă experiență în domeniu, se dovedesc ineficiente în prevenirea și derularea acestor crime împotriva civililor complet nevinovați. Întărirea numerică a forțelor care asigură paza și ordinea poate fi considerată doar o măsură complementară, pentru că este imposibilă blocarea pe teren în proporție de 100% a acestor acte teroriste. Serviciile secrete au datoria să-și demonstreze utilitatea prin acțiuni eficiente de neutralizare la nivelul decidenților care dirijează aceste acte criminale.



Călin Popescu Tăriceanu,
Președintele Senatului României







Go to top