Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu - 10 februarie 2015

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit astăzi, 10 februarie 2015, pe E.S. dl Saker Malkawi, Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti.
În cadrul discuţiilor, oficialii au evidenţiat faptul că în 2015 România şi Iordania aniversează 50 de ani de relaţii diplomatice şi au subliniat faptul că între cele două ţări există legături puternice de prietenie şi o cooperare excelentă în domeniile politic, economic, social, cultural. Totodată, a fost remarcat cu satisfacţie cursul ascendent al relaţiilor comerciale bilaterale.
Atât Preşedintele Senatului cât şi Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei au exprimat acelaşi punct de vedere referitor la rolul pe care l-au avut cetăţenii iordanieni care au studiat în România, dar şi comunitatea iordaniană care trăieşte în prezent în ţara noastră, în consolidarea relaţiilor între cele două popoare.
În acest context, Preşedintele Senatului şi-a exprimat sprijinul pentru continuarea cooperării tradiţionale în domeniul educaţiei, prin intermediul unei noi generaţii de tineri iordanieni care ar putea studia la universităţile din România.
Alte subiecte abordate în întâlnirea celor doi oficiali s-au referit la situaţia din Orientul Mijlociu, precum şi la măsurile adoptate de autorităţile iordaniene pentru asigurarea unor condiţii decente de trai pentru refugiaţii sirieni şi irakieni aflaţi pe teritoriul acestei ţări.
În finalul discuţiilor, E.S. dl Saker Malkawi a evocat colaborarea tradiţională la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie şi dorinţa părţii iordaniene de a o dezvolta şi diversifica. De asemenea, oficialul iordanian a transmis Preşedintelui Senatului României invitaţia de a efectua o vizită oficială în Iordania, ca oaspete al Senatului din această ţară.





Go to top