Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Mesajul domnului senator Titus Corlăţean, membru al Comisiei pentru politică externă, cu ocazia Zilei Limbii Române

Ziua de 31 august este o zi cu totul specială pentru români, dar şi pentru toţi cei care cunosc, vorbesc şi preţuiesc limba română.
Limba română reprezintă elementul de coeziune al tuturor românilor, indiferent de ţara în care trăiesc, care îi uneşte pe toţi conaţionalii noştri, constituind pretutindeni un liant cu care ne mândrim şi în jurul căruia ne structurăm destinul naţional. Limba română este element esenţial al identităţii naţionale româneşti pe ambele maluri ale Prutului, sărbătoare legală atât în Republica Moldova, cât şi în România, şi reprezintă cel mai solid argument împotriva celor care, din neştiinţă, ignoranţă sau rea-credinţă, neagă identitatea naţională românească comună pentru România şi Republica Moldova.
Limba română este limbă oficială a Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2007 şi este vorbită de peste 24 de milioane de oameni în interiorul şi exteriorul frontierelor Uniunii Europene, inclusiv în vecinătatea acesteia, în ţări precum Republica Moldova, care, într-o formă sau alta, va deveni parte a Uniunii Europene.
Este momentul să omagiem împreună limba noastră cea română, ca element viu al unităţii noastre spirituale, culturale şi istorice. Nu trebuie să uităm niciodată că limba română a reprezentat principalul instrument de unitate a românilor şi unul dintre argumentele hotărâtoare la momentul definitivării statalităţii şi unităţii României.


Go to top