Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Declaraţiile domnului senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului României, la finalul şedinţei Biroului permanent întrunit în data de 26 mai 2015

La finalul şedinţei Biroului permanent întrunit în data de 26 mai 2015, domnul senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului României, a anunţat programul de lucru al instituţiei pentru săptămâna în curs şi pentru săptămâna 1-5 iunie a.c.
Potrivit declaraţiilor sale, Senatul României va lucra în plen, în această săptămână, şi joi, 28 mai, de la orele 9.30 la orele 13.00.
Programul de săptămâna viitoare va începe de marți, deoarece luni, 1 iunie, a doua zi de Rusalii, este zi liberă.
În continuare, domnul vicepreşedinte Cristian Dumitrescu a informat asupra faptului că Biroul permanent a luat în discuție raportul Curții de Conturi legat de evaluarea managementului datoriei publice în perioada 2012-2014 și că documentul a fost transmis, spre informare, la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital.
De asemenea, Biroul permanent a primit o scrisoare din partea Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, prin care se solicită transmiterea tuturor înscrisurilor întocmite în perioada 2014-2015 de Comisia pentru regulament. Documentele respective vor fi transmise, conform prevederilor legale, până cel mai târziu miercuri, 27 mai a.c.
Vicepreşedintele Senatului, domnul Cristian Dumitrescu, a mai menţionat că în Biroul permanent a fost prezentată Decizia Curții Constituționale nr. 341/2015, privind neconstituționalitatea Hotărârii Senatului nr. 32/2015, în care Senatul a constatat că n-au fost întrunite condițiile cerute de lege şi de Regulamentul Senatului privind încuviințarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Șova. Decizia Curţii Constituţionale a fost transmisă de Biroul permanent Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, urmând ca aceasta să analizeze și să facă propuneri Biroului permanent, până marţi, 2 iunie.
Biroul permanent a aprobat toate deplasările externe prezentate pe ordinea de zi, cu excepţia deplasării în Israel a doi senatori la o expoziție internațională privind tehnica militară.


Direcţia Presă, Comunicare şi Imagine


Go to top