Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Luni, 22 august 2016

Comisia pentru cultură și media a Senatului României adresează familiei maestrului Marin Moraru adâncul regret pentru retragerea de pe scena vieții a marelui actor de teatru și film, reper pentru tinerele generații de actori de dăruire prin artă, de talent, generozitate și modestie.
Modelat de profesionalismul artistei emerite Dina Cocea, în cadrul Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, maestrul Marin Moraru a interpretat roluri de referință din dramaturgia românească și internațională pe scena unor prestigioase instituții de teatru din București, precum: Teatrul Național (al cărui societar de onoare a devenit în anul 2002), Teatrul „Lucia Sturza Bulandra”, Teatrul de Comedie.
Cei aproape 50 de ani de activitate cinematografică au întregit cariera maestrului Marin Moraru, îmbogățind filmografia românească cu opere artistice de neuitat pentru publicul marelui și micului ecran.
Nu în ultimul rând, în calitate de conferențiar universitar la IATC, Marin Moraru a format, la rândul său, noi generații de actori, împărtășindu-le din experiența și autenticitatea trăirii sale artistice.     
În memoria noastră afectivă, maestrul Marin Moraru va rămâne veșnic viu prin repertoriul său artistic de excepție. Parafrazând titlul cărții sale autobiografice, putem spune că “Suntem ceea ce sunt amintirile publicului despre noi”.
Președintele Comisiei pentru cultură și media, senatorul Georgică Severin


Go to top