Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului - 10 aprilie 2014

Miercuri 9 aprilie a.c., a avut loc intrevederea domnului Petru Filip, Presedintele Comisiei pentru politica externa a Senatului, cu E.S. dl. Milan Begovic, ambasadorul Muntenegrului la Bucuresti.
În cadrul întrevederii au fost purtate discuții privind direcțiile prioritare ale politicii externe ale Muntenegrului cu privire la integrarea în Uniunea Europeană și NATO, consolidarea relațiilor de bună vecinătate și a cooperării regionale, dezvoltarea colaborării bilaterale și multilaterale, cu respectarea deplină a principiilor și a obligațiilor.
România, ca stat prieten și parte din regiune, va acorda, în continuare, întreg sprijinul politic în acest sens, precum și sprijinul tehnic de care Muntenegru are nevoie.
Domnul senator Filip a încurajat Muntenegru să continue procesul de reformă în toate domeniile, în special cele reglementate de capitolele 23 și 24 (statul de drept, drepturile fundamentale, sistemul judiciar, lupta împotriva corupției).
Cu aceasta ocazie, domnul presedinte a anunţat intenţia Comisiei pentru politică externă a Senatului României de a organiza o întâlnire  împreună cu reprezentanţii comisiilor omoloage din tarile din Balcanii de Vest, la începutul lunii iunie.
Domnul ambasador Milan Begovic a salutat această propunere şi a manifestat toată disponibilitatea necesară în vederea organizării acestei reuniuni.




Go to top