Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Marți, 25 octombrie 2016

Marți, 25 octombrie 2016, domnul Georgică Severin, președintele Comisiei pentru cultură și media a Senatului și președintele Grupului parlamentar de prietenie România-Elveția, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Urs Herren, ambasadorul Confederației Elvețiene în România.
 
În calitate de președinte al Grupului de prietenie, a prezentat noului ambasador elvețian activitatea Grupului, transmițând salutul său și calde mulțumiri pentru angajamentul sincer și prietenia pe care omologii elvețieni și fostul ambasador, domnul Jean-Hubert Lebet, le-au demonstrat la momentul constituirii Grupului de prietenie cu România în Parlamentul Elveției, contribuind astfel, în mod esențial, la consolidarea și amplificarea cooperării interparlamentare bilaterale. În acest context, domnul senator Severin a precizat că, în colaborare cu Ambasada Elveției, intenționează să întocmească un proiect de agendă bilaterală pe care să îl pună la dispoziția colegilor parlamentari români care vor alcătui Grupul de prietenie cu Elveția după alegerile generale de anul acesta din România. Domnul senator Georgică Severin a avansat propunerea ca, la nivelul Grupului român de prietenie, să fie asumate responsabilități pe linia colaborării cu cantoanele elvețiene, precizând că, în urma contactelor realizate personal în cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei, reprezentanții cantoanelor francofone au formulat un răspuns pozitiv propunerii senatorului Severin. A fost solicitat sprijinul Ambasadei în vederea completării acestei consultări.
 
A fost, de asemenea, discutată necesitatea ca relația de cooperare strânsă dintre Comisia pentru cultură și media a Senatului și Ambasada Confederației Elvețiene să fie dezvoltată, evidențiindu-se oportunitățile organizării unor schimburi de tineri artiști din cele două țări și inițierii dialogului direct, în plan cultural, între autorități locale din România și Elveția. E.S. domnul Urs Herren a afirmat importanța colaborării culturale și a amplificării contactelor interpersonale, apte să asigure o mai bună cunoaștere și apreciere a celor două popoare și civilizații. Ambasadorul elvețian a prezentat stadiul negocierilor pe care țara sa le are cu Uniunea Europeană în ceea ce privește imigrația, asigurând că “nu vor fi probleme cu libera circulație a persoanelor, Elveția înțelegând că aceasta constituie un drept fundamental în relația bilaterală cu UE”. Domnul senator Severin a arătat că imigranții români din Elveția alcătuiesc o comunitate de calitate înaltă, exprimând convingerea că experiența Elveției de identificare a elementelor de consens va genera soluții corespunzătoare acestei probleme.    



Go to top