Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Preşedintele Comisiei pentru cultură şi media, senator Georgică Severin , 1 iulie 2014

Domnul senator Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media, salută, în numele comisiei pe care o reprezintă, preluarea de către Republica Italiană a Preşedinţiei rotative semestriale a Consiliului Uniunii Europene, începând cu data de 1 iulie 2014.  
 
Dezvoltând moştenirea politică a unor personalităţi de excepţie precum Altiero Spinelli şi Alcide De Gasperi, adevăraţi părinţi fondatori ai Comunităţii Europene, Italia s-a afirmat  constant ca un susţinător ferm al procesului european de integrare, în plan economic şi politic. Deţinând deja de 11 ori Preşedinţia Consiliului UE, Republica Italiană are o vastă expertiză în ceea ce priveşte gestionarea actului de înaltă responsabilitate de coordonare a agendei Uniunii; mai ales într-un context european şi internaţional, care, prin provocările sale de natură economică şi fiscală, socială şi de securitate, face ca această expertiză să fie foarte importantă.
 
Cultura dezvoltată de naţiunile membre ale Uniunii Europene constituie structura de rezistenţă a sistemului de valori care fundamentează comunitatea celor 28 de state  membre ale Uniunii. Prin istoria şi tradiţiile sale culturale, Italia reprezintă un punct de referinţă în ceea ce priveşte autenticitatea şi diversitatea culturii europene.
 
De aceea, Comisia pentru cultură şi media a Senatului României, exprimă convingerea că Preşedinţia italiană a Consiliului Uniunii Europene va aşeza în agenda de priorităţi a Uniunii obiectivul valorizării superioare a actului de creaţie şi promovarea valorilor culturale, într-un cadru de colaborare bilaterală şi multilaterală.
 
Exemplară, în acest sens, este activitatea pe care E.S. domnul Diego Brasioli, ambasadorul Republicii Italiene în România şi Institutul Italian de Cultură din Bucureşti o desfăşoară pentru a face cunoscută publicului din ţara noastră valorile şi frumuseţea culturii italiene, a tradiţiilor, istoriei şi limbii unui popor înrudit cu poporul român. 


Go to top