Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Şedinţa plenului Senatului - luni, 18 martie 2013

Prima parte a lucrărilor plenului Senatului de luni, 18 martie 2013, consacrată dezbaterii şi adoptării iniţiativelor legislative aflate pe ordinea de zi, a început cu supunerea la vot şi aprobarea ordinii de zi curente şi a programului de lucru. Desfăşurarea procesului legislativ a fost precedată, în cadrul ordinii de zi, de numirea unui secretar general adjunct al Senatului ca urmare a revocării din funcţie a domnului Constantin Dan Vasiliu, unul dintre cei doi secretari generali adjuncţi ai Senatului. După aprobarea revocării din funcţie cu 92 de voturi pentru, 10 voturi împotrivă şi 16 abţineri, plenul Senatului a votat, prin vot secret, cu buletine de vot, propunerea de numire în funcţia de secretar general adjunct a domnului Sorin Dan Mihalache, care a obţinut 115 voturi pentru şi 10 voturi împotrivă.

În calitate de Cameră decizională, Senatul a adoptat Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Din categoria iniţiativelor cu caracter de prioritate legislativă a Guvernului a fost adoptat Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.

Partea a doua a şedinţei plenului Senatului a fost dedicată programului de întrebări, interpelări şi răspunsuri.




Direcţia de presă a Senatului 18 martie 2013



Go to top