Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Preşedintele Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu - 15 aprilie 2016

Așa cum am anunțat, m-am prezentat azi la sediul DNA Brașov ca urmare a citației pe care am primit-o ca martor, în dosarul 259/P/2015. În această calitate am răspuns tuturor întrebărilor puse de procurorul de caz. Legislația în vigoare nu-mi permite să dau detalii, deoarece faza de cercetare penală nu este publică.
Pot să-i asigur pe toți: cetățeni, simpatizanți, prieteni, colegi de partid, adversari politici și, nu în ultimul rând, pe ziariști că nu am nicio implicare cu faptele incriminate la dosar și ca urmare, audierea mea de azi nu-mi schimbă nici proiectele politice, nici atitudinea și, după cum veți vedea în zilele următoare, nici planurile personale.
Sigur, prezența mea la sediul DNA poate constitui o sursă de speculații și de speranțe că aș putea fi eliminat din viața publică altfel decât prin mijloace democratice. Cei care cred acest lucru, se vor convinge că se înșeală.


Călin Popescu Tăriceanu,
Președintele Senatului României

P.S. Președintele Senatului nu a fost asistat de niciun avocat la audierea de azi la DNA Brașov, așa cum în mod eronat a apărut în știrea unei agenții de presă.



Go to top