Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Declaraţiile domnului senator Ioan Chelaru, Vicepreşedinte al Senatului României, la finalul şedinţei Biroului permanent de luni, 5 octombrie 2015

Domnul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului României, a declarat, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului întrunit luni, 5 octombrie 2015, că au fost aprobate toate punctele înscrise pe ordinea de zi, în număr de 26, inclusiv trei suplimentare.
Biroul permanent a repartizat toate proiectele de acte normative, a aprobat toate memorandumurile elaborate de comisiile de specialitate prin care – în majoritatea lor – a fost solicitată prelungirea cu o săptămână a termenului de depunere a rapoartelor, precum și programul de lucru pentru săptămâna în curs și pentru săptămâna viitoare.
De asemenea, a fost aprobată organizarea Comisiei pentru constituționalitate și libertăți civile – urmând ca aceasta să fie supusă votului plenului Senatului de luni, 5 octombrie a.c. – precum și declanșarea procedurii pentru înființarea unei noi Comisii pentru dezvoltare și expansiune economică, al cărei memorandum a fost trimis la Comisia pentru regulament, pentru întocmirea raportului.
Dacă săptămâna viitoare acest raport va fi gata, va fi supusă aprobării plenului și această comisie.
De asemenea, la solicitarea grupurilor parlamentare, Biroul Permanent a aprobat ca, înainte de votul pentru aprobarea înființării Agenției pentru recuperarea bunurilor sechestrate, să fie invitat la discuțiile din grupurile parlamentare și inițiatorul, adică ministrul Justiției. Pentru acest motiv, respectivul act normativ va fi supus aprobării lunea viitoare, după ce, în cursul acestei săptămâni, toate grupurile parlamentare vor avea o întâlnire, separat, cu ministrul Justiției.
Biroul Permanent a aprobat și activitățile din domeniul relațiilor parlamentare externe, inclusiv deplasările la organizațiile importante ale Uniunii Europene și la alte instituții.
De asemenea, au fost puse în discuţie o serie de probleme administrativ organizatorice.


Go to top