Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea Preşedintelui Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, cu E.S. doamna Murugesan Manimekalai, ambasadoarea Indiei la Bucureşti

Preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, miercuri, 18 martie a.c., cu doamna Murugesan Manimekalai, ambasadoarea Indiei la Bucureşti, la cererea acesteia. Doamna ambasador a mulţumit pentru primire, prezentând importanţa relaţiilor româno – indiene în general, în contextul apropiatei vizite a vicepreşedintelui Indiei, preşedintele camerei superioare a Parlamentului indian, E.S. dl. Shri Mohammad Hamid Ansari în Romania în iunie în acest an.  Excelenţa Sa a supus atenţiei întâlnirile  cu oficialităţile române dorite de către partea indiană. 
Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat poziţia importantă a statului indian pe plan mondial, potenţialul economic semnificativ, tradiţia democratică din India şi relaţiile excelente cu România. Domnia sa a exemplificat cooperarea economică prin privatizarea combinatului siderurgic de la Galaţi cu compania indiană Mital şi a exprimat regretul pentru faptul că nu s-a reuşit finalizarea demersurilor pentru privatizarea fabricii de tractoare Braşov cu compania indiană Mahindra. Domnul  Călin Popescu Tăriceanu a evocat cu acest prilej vizita efectuată în India, în calitate de ministru al industriei şi comerţului în 1997.
Preşedintele Senatului a pledat pentru o colaborare economică strânsă între România şi India, mai ales în domeniul fabricării maşinilor agricole destinate fermelor mici din estul Europei şi din ţările Orientului apropiat. În acest sens a apreciat importanţa vizitei vicepreşedintelui Indiei şi a agreat  propunerea de program prezentată.
Doamna ambasadoare Murugesan Manimekalai a prezentat ritmul deosebit de dezvoltare al Indiei, subliniind la rândul său importanţa dezvoltării relaţiilor parlamentare bilaterale. Vizita delegaţiei indiene poate fi, în opinia sa, şi un prilej de extindere a cooperării economice.



Go to top