Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Ședința Birourilor permanente reunite, ale Camerei Deputaților și Senatului, 23 septembrie 2014


Declaraţiile vicepreşedintelui Senatului României, domnul Ioan Chelaru, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite de marţi, 23 septembrie 2014: 
 
„Ședința Birourilor permanente reunite de astăzi a avut trei puncte înscrise pe ordinea de zi, astfel:
- Birourile permanente reunite au luat act de Raportul comun al comisiilor pentru buget și al comisiilor economice din Senat si Camera Deputaților cu privire la exercitarea de către domnul Moldoveanu Corneliu Silviu a mandatului de vicepreședinte ASF, membru executiv pentru sectorul asigurărilor sociale, urmând ca astăzi, 23 septembrie, la ora 13.00, când a fost convocat plenul reunit, să se facă propuneri și să se intre în procedură de numire al unui alt membru ASF.
- Au luat act de scrisoarea domnului Traian Băsescu, Preşedintele României, prin care înaintează demisia domnului Teodor - Viorel Meleșcanu din funcția de director al Serviciului de Informații Externe și de declanșarea procedurilor pentru numirea unui alt director al Serviciului de Informaţii Externe. Membrii Birourilor permanente doar au luat act, astăzi, de depunere demisiei.
- De asemenea, Birourile permanente au luat act de Nota de informare privind audierea în sedință comună a comisiilor pentru afaceri europene din Senat si Camera Deputatilor a doamnei Corina Crețu, propusă pentru funcția de membru al Comisiei Europene, împuternicind Preşedinţii celor două Camere să facă în acest sens cuvenita comunicare către Prim-ministrul României, Preşedintele Comisiei Europene şi Preşedintele Parlamentul European.
            Totodată, astăzi s-a decis începerea procedurilor de urgență pentru toate funcţiile vacante aflate în prezent în discuție și aici vorbim și despre ASF, de Radio Difuziunea Română, de CNA şi altele, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, liderii grupurilor parlamentare, în raport de algoritmul politic și de demnităţile care sunt libere să se întrunească și să facă propuneri. În acest fel, săptămâna viitoare, într-o ședință de plen reunit, probabil marți, vom putea să stabilim, să propunem și să votăm numirile respective.
O ședință comună a Senatului şi a Camerei Deputaţilor va avea loc astăzi,  la ora 13.00.
 
23 septembrie 2014 
Direcția de presă


Go to top