Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comisia românilor de pretutindeni - 20 septembrie 2016

Marţi, 20 septembrie a.c., membrii Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României, au avut o întâlnire de lucru cu domnul Leontin Cojocea, preşedintele Centrului de Asistenţă şi Servicii a Cetăţenilor Români din Italia (CASCRI), la solicitarea reprezentantului CASCRI.
Printre temele abordate în cadrul întrevederii s-au numărat punerea în aplicare a prevederilor legislative în vigoare, în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă cetăţenii români din afara graniţelor ţării, precum şi propuneri de îmbunătăţire a legislaţiei actuale şi a metodologiei de aplicare a acesteia.
Reamintim faptul că în luna martie a acestui an, membrii Comisiei românilor de pretutindeni au avut o întrevedere cu domnul Leontin Cojocea, în cadrul căreia, reprezentantul CASCRI a propus înfiinţarea unei funcţii de consilier personal pe probleme de diaspora, în cadrul primăriilor.
Astfel, la începutul lunii septembrie a.c. s-a înregistrat la Senatul României, în vederea dezbaterii, “Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului republicată în 2008”. Iniţiatorii propun două modificări, respectiv: “Cancelaria prefectului este un compartiment organizatoric distinct, care cuprinde următoarele funcţii de execuţie de specialitate specifice: directorul cancelariei, 2 consilieri, un consultant, secretarul cancelariei precum şi un consilier pentru relaţia cu diaspora”, dar şi înfiinţarea “Oficiului prefectural pentru relaţia cu diaspora, ca parte integrantă în cadrul instituţiei prefectului.”


Go to top