Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea preşedintelui Senatului României cu ministrul afacerilor externe al Republicii Azerbaidjan - 15.09.2014

Luni, 15 septembrie a.c., preşedintele Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii Azerbaidjan, domnul Elmar Mammadyarov.
În cadrul întâlnirii, preşedintele Senatului României a subliniat existenţa unui dialog consolidat la nivel politic între cele două ţări şi a apreciat relațiile excelente între România şi Republica Azerbaidjan, care s-au dezvoltat constant în ultimii 20 de ani.
Cei doi oficiali au adus în discuţii necesitatea realizării Planului de Acţiuni din 2011, în vederea implementării Parteneriatului Strategic între cele două state. Totodată, au fost menţionate o serie de proiecte din cadrul Comisiei Mixte Interguvernamentale, dar şi necesitatea diversificării domeniilor de cooperare și identificarea de noi sectoare în care există un interes comun pentru a dezvolta parteneriate.
De asemenea, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat faptul că România rămâne un susținător activ al Republicii Azerbaidjan în cadrul UE, în avansarea procesului de negociere cu Uniunea Europeană, ce va aduce beneficii ambelor ţări.
La finalul întrevederii, ministrul afacerilor externe al Republicii Azerbaidjan, domnul Elmar Mammadyarov, a mulţumit părţii române pentru susţinere şi a adresat preşedintelui Senatului invitaţia verbală de a realiza o vizita oficială în Republica Azerbaidjan.

Directia de presa



Go to top