Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Declaraţiile domnului senator Călin Popescu-Tăriceanu, Preşedintele Senatului României, din data de 17 mai 2016

Călin Popescu-Tăriceanu: Biroul permanent al Senatului României s-a întrunit fără să fie realizat cvorumul. Au fost prezenţi şase membri ai Biroului permanent, iar cvorumul este de minimum şapte. Din acest motiv, reuniunea Biroului permanent a fost reprogramată pentru ziua de luni, 23 mai 2016, ora 11.00, cu speranţa că senatorii aflaţi în teritoriu, pentru a participa la campania electorală pentru alegerile locale, vor putea participa. Faptul că s-a făcut convocarea Biroului permanent pentru astăzi de pe o zi pe alta le-a creat, probabil probleme unora dintre colegi. Eu, de pildă, mi-am abandonat prima parte a programului de astăzi pentru a putea prezida şedinţa de astăzi a Biroului permanent, dar din păcate n-a fost suficient.
În continuare, domnul Călin Popescu Tăriceanu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor:
Reporter: Reprezentanţii căror partide au lipsit?
Călin Popescu-Tăriceanu: De la toate partidele.
Reporter: Aţi primit vreo explicaţie, măcar telefonică, pentru aceste absenţe?
Călin Popescu-Tăriceanu: Nu.
Reporter: Cum va vota ALDE în plenul Senatului cu privire la solicitarea Justiției privind începerea urmăririi penale faţă de fostul ministru de Externe Titus Corlățean, pentru împiedicarea votului in Diaspora la prezidențialele din 2014?
Călin Popescu-Tăriceanu: Nu ştim nici ce conţine dosarul, trebuie să aşteptăm şi un punct de vedere al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări.
Reporter: Ieri aţi exprimat un punct de vedere:
Călin Popescu-Tăriceanu: Da, am spus referitor la această solicitare, şi vă mai spun încă o dată acelaşi lucru: că acolo se face vorbire despre obţinerea de foloase necuvenite pentru un altul. Or, având în vedere că alegerile le-a câştigat actualul preşedinte, bănuiesc că el este cel care a obținut foloasele, deoarece, din câte ştiu eu, Titus Corlăţean nu era în acelaşi partid cu Klaus Iohannis, era şi este în PSD. Deci premisa de lucru mi se pare din start greşită. Dar, în fine, o să vedem ce va spune şi Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări.
Reporter: Domnule Preşedinte, dar dacă n-au venit astăzi fiind în campanie, că bănuiesc că asta fac membrii Biroului permanent în teritoriu, credeţi că vor veni luni, pe 23 mai?
Călin Popescu-Tăriceanu: Datoria mea este să convoc şedinţa, nu pot să citesc gândurile fiecărui membru al Biroului permanent.
Reporter: Dar cu toate procedurile în derulare, chiar dacă luni se va întruni Biroul permanent, nu vom ajunge să avem un plen al Senatului după alegerile locale?
Călin Popescu-Tăriceanu: O să vedem cât de repede se mişcă lucrurile. Există şi nişte termene pe care le are Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări în interiorul cărora trebuie să analizeze dosarele.
Reporter: Dar dacă în acest moment Biroul permanent nu a avut şedinţă, dosarul mai merge la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări?
Călin Popescu-Tăriceanu: Nu.
 
 
Direcţia Presă, Comunicare şi Imagine


Go to top