Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Grupul parlamentar al “Uniunii Salvaţi România”

Comunicate de presă

Contact

 

Senatoarea USR Ramona Dinu a fost singura care a votat azi, în Comisia de buget, finanțe a Senatului, împotriva propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară depusă de deputatul PNL Florin Roman.
Ramona Dinu: ”Este inimaginabil ca o asemenea propunere să vină din partea unui deputat liberal și până acum PNL să nu dezavueze această enormitate juridică și economică. Nu e nimic liberal în a asigura super-imunitate penală pentru conducerea unei agenții care controlează activitatea pe o piață vastă în cadrul căreia doar activele fondurilor de pensii private Pilonul II valorează cca. 70 miliarde de lei și care ar trebui să aibă grijă de felul în care sunt administrate aceste fonduri de pensii private ale românilor sau felul în care asigurătorii prezenți în piață respectă drepturile clienților lor. Cum poți exonera de răspundere pe cineva care trebuie să aibă grijă de fondurile de pensii când știi foarte bine cum au încercat Dragnea și Teodorovici să naționalizeze Pilonul II de pensii iar ASF s-a făcut preș în fața lor? Crede cineva că beneficiind de o asemenea super-imunitate, nu ar pune un funcționar ASF, numit politic,  comanda venită de la partid mai presus decât interesul românilor de rând? Senatorii USR vor vota împotriva propunerii și, dacă ea este adoptată de camera decizională, o vom ataca la Curtea Constituțională.”
 

Publicat in data de 27.10.2020 13:36:00
usr@senat.ro
Go to top