Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea unei delegații a Comisiei pentru politică externă din Senatul României, condusă de Alma-Roberta Anastase, vicepreședintele comisiei, cu o delegație condusă de Nikoloz Samikharadze, președintele Comitetului pentru relații externe din Parlamentul Georgiei

Vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Alma-Roberta Anastase a avut o întrevedere luni, 30 mai a.c., cu o delegație a Comitetului pentru relații externe din Parlamentul Georgiei, condusă de Nikoloz Samikharadze.
În cadrul dialogului, Alma-Roberta Anastase a subliniat că deși dificultățile provocate de pandemie au fost mari, se menține un bun nivel al cooperării și contactelor bilaterale. În acest context, la 25 iunie a.c. se vor aniversa 30 de ani de relații diplomatice între România și Georgia, moment care va prilejui organizarea unei serii de acțiuni comune menite să faciliteze o mai bună cunoaștere între părți.
Referindu-se la evoluțiile geopolitice din ultima perioadă, partea română a arătat că România rămâne consecventă în exprimarea sprijinului ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei, în granițele recunoscute internațional.
Totodată, demnitarul român, a reliefat că vom continua să sprijinim Georgia atât în aspirațiile sale europene și de aderare la NATO, precum și în ceea ce privește stabilirea unei cooperări sectoriale mai profunde, fiind important ca Georgia să accelereze reformele care vizează consolidarea statului de drept și sporirea rezilienței interne.
La întrevedere au mai participat, din partea Comisiei pentru politică externă din Senatul României, senatorii Cristian Bordei (secretar) și Adrian Costea (membru). Din delegația georgiană au făcut parte Nikoloz Samikharadze (președintele Comitetului pentru relații externe, membru al Grupului de prietenie Georgia-România, Beka Davituliani (membru al Comitetului pentru Educație, Știință și Politica Regională), Ramaz Nikolaishvilil (membru al Comitetului pentru relații externe), Isko Daseni (membru al Comitetului pentru economie și politici economice sectoriale), Irakli Zarkua (vicepreședinte Comitetul pentru Politică Regională și Autoguvernare) și Ekaterine Dugladze (ministru consilier din cadrul ambasadei).
 



Go to top