Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Iniţiativa senator Andrei Volosevici, secretar al Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială

La iniţiativa domnului senator Andrei Volosevici, Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României a organizat în data de 21 mai 2013, orele 15.30, la Salonul Alb, o dezbatere cu privire la problemele cu care se confruntă actorii economici din industria auto şi nu numai, în asigurarea unei resurse umane calificate.
         La discuţii au participat, din spaţiul guvernamental, doamna secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Georgeta Bratu, domnul secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Andras Kiraly şi doamna secretar de stat în Ministerul pentru Dialog Social, Alexandra Braica.
         De asemenea, au răspuns pozitiv invitaţiei Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, reprezentanţi ai industriei auto din România, atât din partea patronală, cât şi din cea sindicală. Astfel, au fost reprezentate la dezbatere companii de prestigiu din ţara noastră, precum Dacia-Renault, Johnson Controls, Draexlmaier şi  Faurecia.
         Dezbaterile au vizat, în primul rând, necesitatea infuziei de competenţă în zona industrială, aceasta confruntându-se cu lipsa de personal calificat, precum şi, necesitatea reconsiderării şcolilor profesionale, în vederea formării forţei de muncă specializată şi adaptată cerinţelor angajatorilor din acest domeniu.
         Au fost amintite programele şi proiectele, pe care le au în derulare ministerele vizate, cu privire la sprijinirea tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, în urma finalizării studiilor profesionale.
         Domnul senator Andrei Volosevici a apreciat importanţa întâlnirilor care au drept scop dialogul dintre partenerii sociali, pe această cale identificându-se, în mod eficient, problemele de natură legislativă şi de implementare cu care se confruntă toţi actorii implicaţi în acest demers.



Go to top