Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comunicat - Mesajul dlui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului la cea de-a VI-a conferinţă parlamentară din Regiunea Dunării - joi, 21 martie 2019

În perioada 20-21 martie a.c., are loc la Palatul Parlamentului, cea de-a VI-a conferinţă a parlamentarilor din Regiunea Dunării, organizată sub egida dimensiunii parlamentare a președinției române a Consiliului UE.  Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis un mesaj care a fost prezentat la sesiunea de deschidere de către dl senator Daniel Zamfir, liderul grupului ALDE constituit în Senatul României.
Referitor la dimensiunea parlamentară a Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD), dl Călin Popescu-Tăriceanu a evidențiat, în mesajul transmis conferinței, că Senatul României a fost implicat activ, încă de la început, în implementarea SUERD şi a trecut în revistă istoricul reuniunilor dedicate acestei strategii în cadrul cărora parlamentarii dunăreni s-au angajat să o susţină politic, să implice cetăţenii în implementarea ei şi să acţioneze ca mediatori între preocupările acestora și administrațiile care o pun în aplicare.
Preşedinţia română a SUERD, a fost preluată de la fosta președinție bulgară la finele lunii octombrie 2018 şi lansată în cadrul Forumului Naţional care a avut loc la Palatul Parlamentului la începutul lunii noiembrie 2018 și se desfăşoară sub genericul “Întărim coeziunea pentru o prosperitate comună în regiunea Dunării". În contextul suprapunerii parțiale a mandatului SUERD cu cel al Președinției Consiliului UE din primul semestru al acestui an, România își propune să creeze oportunități noi de revitalizare a Strategiei prin realizarea unor noi procese de cooperare între diverși actori implicați în implementarea acesteia.
Cea de-a VI-a conferinţă a parlamentarilor din Regiunea Dunării, organizată de Parlamentul României, are ca obiectiv evidenţierea resurselor valoroase ale SUERD precum cultura, turismul, educaţia şi cercetarea şi oferă un cadru adecvat pentru schimbul de opinii sub forma unor dezbateri tematice.
 



Go to top