Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Președintele Senatului a depus o coroană de flori în memoria detinuților politici anticomunişti - 9 martie 2019

Președintele Senatului, dl. Călin Popescu Tăriceanu, a participat sâmbătă, 9 martie 2019 la ceremonia militară și depunerea de coroane organizată cu prilejul Zilei detinuților politici anticomunişti și deportați din România perioada 1944 – 1989, la monumentul “Aripi”. Activitatea a fost organizată de Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.
La finalul ceremoniei, președintele Senatului  a declarat: “Am depus o coroană de flori astăzi pentru cei care s-au jertfit în perioada comunistă pentru libertate și democrație. Unul dintre cei care și-au petrecut o bună parte din viață în închisorile comuniste, Nicolae Steinhardt, a spus că biruința nu este obligatorie, dar lupta este. Au fost foarte mulți care n-au mai apucat să vadă biruința care a survenit în decembrie 1989. Cred că jertfele celor care au fost închiși în perioada comunistă, care au fost torturați, au suferit umilințe, dau astăzi României posibilitatea să aibă încă coloana vertebrală dreaptă. În perioada în care am fost prim-ministru am reușit să aduc un prinos de recunoștință celor care s-au jertfit și am înființat Institutul pentru investigarea crimelor comunismului care ulterior a devenit INMER, adică investigarea crimelor comunistmului dar și studierea exilului românesc. Avem datoria să nu uităm aceste jertfe care permit generației noastre, dar și următoarelor generații, să privească spre viitor cu încredere pentru că libertatea este cel mai prețios lucru pe care l-am câștigat”.



Go to top