Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Anunțuri

Lansarea raportului de cercetare „Marea Britanie – România. Relație specială după Brexit”

Comisia pentru afaceri europene a Senatului organizează marți, 19 martie  2019 ora 10.30, lansarea și dezbaterea raportului de cercetare „Marea Britanie – România. Relație specială după Brexit”, lucrare academică semnată de cercetători români și britanici renumiți - Cristian Nițoiu, Institute for Diplomacy and International Governance, London, UK,  Florin Păsătoiu, Center for Foreign Policy and Security Studies, Craiova, Romania, Tim Oliver, Institute for Diplomacy and International Governance, London, UK, Nicola Chelotti, Institute for Diplomacy and International Governance, London, UK.
Important suport teoretic pentru inițierea de politici publice în domeniul relațiilor externe, securitate și apărare, raportul se concentrează asupra a cinci scenarii privind modul în care Brexit va influența politica externă a Regatului Unit (UK) și relația sa cu România. Pe baza acestei discuții, se subliniază o serie de recomandări axate pe politicile pe care România ar trebui să le utilizeze pentru a atenua impactul Brexit, precum și dezvoltarea unei relații speciale cu Marea Britanie.
Departe de a avea capacitatea de acționa independent în politica externă, de securitate și de apărare, România poate transforma Brexit într-o oportunitate care să-i permită să se afirme mai pronunțat pe scena politicilor externe, de securitate și de apărare în UE, potrivit raportului de cercetare.
Lucrarea, de înaltă ținută academică, urmează să fie prezentată și în comisiile de specialitate ale Parlamentului Britanic, o formă finală urmând să fie publicată la finalul colectării tuturor propunerilor de amendare.
Dezbaterea pe marginea acestui raport va fi găzduită de Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, sala President, corp B2.


Go to top