Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorilor George Scarlat și Sebastian Cernic la Conferința interparlamentară privind dezvoltarea rurală, agricultura și coeziunea teritorială

Miercuri, 16 iunie a.c., a avut loc la Lisabona, în sistem de videoconferință (Interactio), Conferința interparlamentară privind dezvoltarea rurală, agricultura  și coeziunea teritorială (’’Inter-parliamentary Conference on Rural Development, Agriculture and Territorial Cohesion’’), la care au participat membrii comisiilor pentru agricultură din parlamentele statelor membre.
România a fost reprezentată, din partea Senatului, de senatorul George Scarlat, președintele Comisiei pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Dezvoltare Rurală și de senatorul  Sebastian Cernic, secretarul Comisiei.
Subiectul principal al conferinței a fost reforma Politicii Agricole Comune (PAC), precum și gestionarea resurselor, sistemele alimentare durabile, inovarea - au rol esențial ȋn asigurarea securității alimentare, ȋn dezvoltarea unui model de agricultură sustenabil care să contribuie la obiectivele UE de climă și mediu.
Parlamentarii români au subliniat cele trei componente de bază ale unei dezvoltări durabile care trebuie să fie incluse în noul PAC: socială, economică și de mediu.
Prioritățile cele mai importante pentru România sunt: plăți redistributive; plafoanele propuse de PE pentru finanțarea UE de 500 mii Euro pentru plățile directe și 1 mld. Euro pentru investițiile în pilonul 2; sprijin pentru veniturile tinerilor fermieri; propunerea PE cu privire la investițiile în irigații.
 



Go to top