Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Raoul Trifan: ”România are nevoie de un guvern cu o majoritate parlamentară, în jurul unui program solid de reforme”

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, face o pledoarie pentru refacerea coaliției de dreapta, PNL-USR-UDMR, care ar oferi românilor o guvernare stabilă și eficientă și pe care aceștia au votat-o și au creditat-o cu încrederea lor.
 
Într-o declarație politică, Raoul Trifan susține că timpul experimentelor politice și al orgoliilor personale a trecut, țara având nevoie rapid de o guvernare responsabilă.
 
Raoul Trifan: ”Nu mai avem timp pentru experimente politice, guverne minoritare sau negocieri eșuate. Suntem într-al treisprezecelea ceas, iar românii privesc dezgustați cum clasa politică se complace într-o luptă inutilă pentru cârma unei țări aflate în derivă. România are ACUM nevoie de o guvernare robustă și eficientă. Una care să navigheze cu succes vremurile tulburi pe care le traversăm cu toții și să scoată țara la liman.”
 
La finalul declarației sale politice, senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, face un apel către forțele parlamentare din fosta coaliție de guvernare să strângă rândurile pentru a oferi românilor guvernarea stabilă și eficientă de care au nevoie într-o perioadă de criză.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”România are nevoie de un guvern cu o majoritate parlamentară solidă în spate.
 
Au trecut două luni și două zile de la momentul în care premierul actualmente demis a remaniat ministrul USR PLUS al Justiției fără nicio discuție prealabilă cu partenerii săi de guvernare. Acest gest de profundă iresponsabilitate a marcat începutul unei crize politice care nu s-a încheiat nici până în ziua de astăzi.
 
Dincolo de simpatiile sau animozitățile dintre diferitele forțe politice din Parlament, toate partidele trebuie să realizeze că România este într-o situație fără precedent. Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de stabilitate parlamentară și de o guvernare eficientă, majoritară, care să poată lua măsurile necesare pentru a face față pandemiei și celorlalte crize care amenință în acest moment țara noastră.
 
Nu mai avem timp pentru experimente politice, guverne minoritare sau negocieri eșuate. Suntem într-al treisprezecelea ceas, iar românii privesc dezgustați cum clasa politică se complace într-o luptă inutilă pentru cârma unei țări aflate în derivă. România are ACUM nevoie de o guvernare robustă și eficientă. Una care să navigheze cu succes vremurile tulburi pe care le traversăm cu toții și să scoată țara la liman. 
 
Fac un apel către forțele parlamentare din fosta coaliție de guvernare: haideți să strângem rândurile și să oferim românilor guvernarea stabilă și eficientă de care au nevoie și pe care sunt îndreptățiți să o aștepte de la cei pe care i-au creditat cu încrederea lor.
 
Haideți să lăsăm deoparte râca și dinamica specifică conflictelor pe mize mici. Avem lucruri mult mai importante de făcut împreună. Guvernarea USR-PNL-UDMR trebuie refăcută în jurul unui program de reforme care să fie respectat și condusă de un premier care înțelege ce înseamnă să fii liderul unui guvern de coaliție.”



Go to top