Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea domnului Iulian-Claudiu Manda, vicepreședintele Senatului, cu delegația Camerei Deputaților a Statelor Unite Mexicane - marți, 15 mai 2018

Domnul Iulian-Claudiu Manda, vicepreședintele Senatului, a avut marți, 15 mai 2018, o întrevedere cu delegația Camerei Deputaților a Statelor Unite Mexicane, condusă de domnul deputat Víctor Manuel Giorgana Jiménez, președintele Comisiei pentru Relații Externe a Camerei Deputaților a Statelor Unite Mexicane. Vicepreședintele Senatului a evidențiat evoluția ascendentă a relațiilor româno-mexicane. În discursul său, domnul senator Iulian-Claudiu Manda a pus accent pe importanța diplomației parlamentare, exercitate mai ales prin intermediul grupurilor de prietenie, ca factori de dezvoltare a relațiilor dintre România și Mexic.
Vicepreședintele Senatului a transmis disponibilitatea României de a dezvolta la nivel maxim cooperarea bilaterală dintre cele două state, în domeniul economic. Domnul senator Iulian-Claudiu Manda s-a referit, explicit, la explorarea unor noi domenii de interes comun, precum: energie, agricultură, industria constructoare de mașini, turism, IT sau educaţie. Domnia sa a subliniat importanța finalizării procesului de negociere pentru modernizarea Acordului Global UE-Mexic, care va aduce beneficii ambelor părți și a arătat aprecierea României pentru sprijinul acordat de Mexic în cadrul organizațiilor internaționale.
La întrevedere au mai participat doamna deputat Rubí Cardoso, secretar al Comisiei pentru Tineret din Camera Deputaților a Statelor Unite Mexicane și E.S. domnul José Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Statelor Unite Mexicane la București.
 



Go to top