Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea domnului Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, cu domnul Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie - joi, 22 noiembrie 2018

Domnul Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a avut, joi, 22 noiembrie a.c., o întrevedere cu domnul Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, care se află în vizită oficială în România în perioada premergătoare preluării de către țara noastră a președinției rotative a Consiliului European. Temele abordate au vizat stadiul actual și perspectivele de dezvoltare a politicilor de securitate și migrație ale UE, precum și trecerea în revistă a priorităților președinției române.
Președintele Senatului a evidențiat importanța ameliorării efectelor negative ale migrației prin intervenții conjugate a tuturor statelor membre, la nivel european, prin abordări directe ale factorilor generatori. Domnia sa a menționat, ca preocupări importante ale președinției României, implementarea politicilor existente pe rutele est- și central-mediteraneene, procesul de returnare a migranților și necesitatea de a se realiza progrese în reforma Sistemului European Comun pentru Azil.
În dezvoltarea procesului de protecție a frontierelor Schengen și a celor externe ale UE, președintele Senatului a exprimat încrederea în sprijinul din partea comisarului pentru migrație, afaceri interne și cetățenie și în continuarea demersurilor oficiale ale Comisiei Europene și ale Parlamentului European pentru facilitarea aderării mai grabnice a României la spațiul Schengen, în virtutea îndeplinirii de facto a acestui statut la standarde de exigență recunoscute de statele membre.



Go to top