Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Titus Corlățean, fost ministru al afacerilor externe și membru al Delegației Parlamentului României la APCE, cu candidatul Lituaniei la funcția de secretar general al Consiliului Europei

Senatorul Titus Corlățean a avut o întrevedere vineri, 8 martie 2019, cu Andrius Kubilius, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene al Parlamentului Republicii Lituania (Saeimas) și fost prim-ministru (1999-2000 și 2008-2012) și cu ambasadorul acestei țări acreditat la București, Arvydas Pocius.
În prezentarea candidaturii sale, fostul premier lituanian a pledat, printre altele, pentru afirmarea unui rol proeminent al Consiliului Europei pe plan internațional, pentru o adaptare a mecanismelor sale instituționale la noile realități, generate de provocări fără precedent la adresa valorilor fundamentale ale Organizației de la Strasbourg și pentru susținerea statelor care au semnat acorduri de asociere cu Uniunea Europeană (Republica Moldova, Ucraina și Georgia) în ceea ce privește asumarea standardelor democratice, premisă a aprofundării parcursului lor european. 
Senatorul Corlățean a mulțumit interlocutorului lituanian pentru elementele relevante puse la dispoziție și a luat notă cu privire la viziunea sa politică, pe care o va pune în practică, în ipoteza desemnării sale în această funcție, de membrii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
Alegerea noului Secretar general al Consiliului Europei va avea loc cu ocazia celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a APCE, din luna iunie a.c., iar mandatul acestuia va începe la 1 octombrie a.c.



Go to top