Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Sebastian Cernic: ”Revoluția bunei guvernări deschide drumurile Moldovei!”

Senatorul USR PLUS de Bacău, Sebastian Cernic, subliniază – într-o declarație polititcă – cum actuala politică de investiții majore în autostrăzile care vor lega Moldova de sudul și de vestul țării sunt adevărate punți ce consolidează Marea Unire de acum un secol.
 
Sebastian Cernic: ” Prin deschiderea drumurilor spre Moldova, prin investiții în autostrăzile A7, A8 și A13, vom avea a doua unire între Moldova și celelalte regiuni istorice ale României. Aceste investiții în infrastructura rutieră vor lega comunitățile între ele, vor apropia oamenii, vor deschide noi oportunități economice și, mai mult decât atât, vor contribui la bunăstarea celor din zona noastră.”
 
De asemenea, în declarația sa politică, Sebastian Cernic arată cum coaliția de guvernare prioritizează, anul acesta, investițiile în infrastructură, ca principal element de transformare a României într-o țară dezvoltată, membră a Uniunii Europene, Programul de Redresare și Reziliență fiind o șansă nesperată pentru modernizarea rețelei de autostrăzi și drumuri din țara noastră.
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
 
”Revoluția bunei guvernări deschide drumurile Moldovei!
 
De 30 de ani, așteptări, promisiuni, speranțe pentru cei care trăiesc în Moldova. 30 de ani în care așteptările noastre, ale celor din Moldova, s-au transformat într-un val de migrări spre Europa. 30 de ani în care speranțele ne-au fost zdrobite după fiecare ciclu electoral. Gâlceava politică, în care se scaldă vechea clasă politică, ne-a adus într-un punct în care văicăreala a devenit un sport național. Moldova a fost abandonată, exodul spre Occident fiind singura soluție.
 
Pandemia care s-a năpustit asupra României ne-a arătat fața odioasă a unui sistem aflat în putrefacție, dar, în același timp, această criză sanitară deschide și oportunitățile de reformă de care țara noastră are nevoie. Coaliția de guvernare prioritizează, anul acesta, investițiile în infrastructură, ca principal element de transformare a României într-o țară dezvoltată, membră a Uniunii Europene. Prin deschiderea drumurilor spre Moldova, prin investiții în autostrăzile A7, A8 și A13, vom avea a doua unire între Moldova și patria mamă. Aceste investiții în infrastructura rutieră vor lega comunitățile între ele, vor apropia oamenii, vor deschide noi oportunități economice și, mai mult decât atât, vor contribui la bunăstarea celor din zona noastră.
 
În ultima perioadă, observ că există o luptă absurdă pe care opoziția o impune, deși este un lucru cert că în bugetul de stat au fost prinse sume importante pentru continuarea acestor proiecte de investiții în infrastructură. USR-Plus, prin vocea ministrului fondurilor europene, Cristian Ghinea, dar și prin susținerea ministrului Cătălin Drulă de la Transporturi, și-a luat un angajament clar, anume că, atât din fonduri europene, cât și din bugetul statului, va contribui la deschiderea drumurilor spre Moldova, fără nicio ezitare.
 
Pot înțelege rolul opoziției de a fi critică, de a amenda activitatea Guvernului, însă când promisiunile coaliției de guvernare sunt acoperite de cifre, iar anul acesta bugetul de investiții este colosal, proiectele din infrastructură intră în linie dreaptă de implementare.Revoluția bunei guvernări nu lasă pe nimeni în urmă, iar deschiderea drumurilor spre Moldova este o certitudine pentru fiecare dintre noi.”



Go to top