Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Mesajul de condoleanțe al președintelui Comisiei de cultură și media, senatorul Viorel-Riceard Badea, la plecarea dintre noi a academicianului Răzvan Theodorescu

O veste tristă am primit cu toții în această dimineață. Academicianul Răzvan Theodorescu a plecat din lumea aceasta, lăsând în urmă o activitate prodigioasă în slujba culturii românești contemporane.
 
Istoric de artă, doctor în științe istorice, președintele secției de Arte, Arhitectură și Audiovizual a Academiei Române, secretar general al Asociației Internaționale de Studii Sud-Est Europene, membru titular al Academiei Române din 2000 (corespondent – 1993), director general al Televiziunii Române (1990-1992), ministru al Culturii (2000-2004), Răzvan Theodorescu  a  publicat peste 15 lucrări de istorie, artă românească și europeană și circa 600 de articole în reviste din țară și străinătate.
 
În numele colegilor mei din Comisia pentru cultură și media a Senatului, doresc să exprim, pe această cale, cele mai sincere sentimente de regret pentru această imensă pierdere, precum și de compasiune pentru toți cei pe care, marele academician, i-a inspirat și călăuzit.
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace! 
 
 
PREȘEDINTE,
Senator Viorel-Richeard Badea



Go to top