Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevedere comună a membrilor comisiilor pentru afaceri europene din Senat și Camera Deputaților cu Janez Lenarčič, comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor

Senatoarele Anca Dana Dragu și Gabriela Crețu, membre ale Comisiei pentru afaceri europene, au participat joi, 10 martie a.c., la întrevederea cu comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, aflat în vizită oficială în România.
Discuţiile au vizat recentele evoluţii de securitate din regiune, acţiunile autorităţilor române în gestionarea fluxului de refugiaţi ucraineni, necesităţile de asistenţă, precum şi măsurile necesare pentru a sprijini consolidarea rezilienţei statelor membre.
Înaltul oficial european  a mulţumit autorităţilor române şi cetăţenilor pentru primirea și sprijinirea refugiaților ucraineni, precum și pentru contribuția generoasă oferita acestora. Janez Lenarčič a menționat că aceasta  poate fi considerată cea mai mare operațiune de protecție civilă de acest gen și că sprijinul României, în acest moment, este foarte important.
În cadrul întrevederii, au fost abordate și teme precum: aderarea României la spaţiul Schengen, modalitatea de sprijinire a statelor membre pentru a depăși criza, înăsprirea sancțiunilor, precum și amenințările și atacurile cibernetice.


Go to top