Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Anunțuri

Deputat Mihai Weber: ”Bibliotecile românești au nevoie de susținere pentru a răspunde provocărilor digitale, iar Legea dreptului de autor trebuie adaptată noilor realități”

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, organizează dezbaterea ”Biblioteca și provocările secolului al XXI-lea”, vineri, 23 aprilie 2021, cu începere de la ora 11,00, la sediul Bibliotecii Naționale a României.
Evenimentul marchează Ziua cărții și a drepturilor de autor, instituită la nivel mondial în urma unei inițiative UNESCO, precum și Ziua bibliotecarului, sărbătorite, ambele, pe 23 aprilie.
În cadrul dezbaterilor se vor aborda teme de interes, în contextul noilor realități sociale și tehnologice.Devine evident că bibliotecile românești au nevoie de susținere pentru a răspunde provocărilor digitale, iar Legea dreptului de autor trebuie adaptată noilor realități.
Cât de actuală mai este Legea 8/1996, privind drepturile de autor?Ce și, mai ales, în ce condiții se digitalizează bibliotecile? Ce se poate face pentru publicul bibliotecilor, fără a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală? Iată câteva întrebări la care se vor căuta răspunsuri, în cadrul dezbaterii moderate de doamna Carmen Mihaiu, directorul Bibliotecii Naționale a României. Vor participa reprezentanți ai bibliotecilor județene, ai organizațiilor editorilor, ai mediului universitar, avocați, parlamentari.
Dezbaterea face parte din seria evenimentelor organizate de comisie în 2021, cu ocazia aniversării a 65 de ani de prezență a României în UNESCO.



Go to top