Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea domnului senator Cătălin Zamfir la reuniunea Rețelei Parlamentare Globale a OECD, Paris, 11-12 octombrie marți, 17 octombrie 2017

În zilele de marți, 11 octombrie și miercuri, 12 octombrie, s-au desfășurat la Paris lucrările reuniunii anuale a Rețelei Parlamentare Globale a OECD cu tema Reducerea decalajelor de dezvoltare – de la diagnoză la acțiune. Domnul senator Cătălin Zamfir, președintele Comisiei pentru economie, industrii și servicii a Senatului a susținut în deschiderea reuniunii desfășurate în prezența Secretarului general al organizației, domnul Angel  Gurria, o declarație privind susținerea parlamentară a candidaturii României la OECD, exprimând așteptările țării noastre ca, la următoarea reuniune a Consiliului OECD, România să primească invitația de a începe negocierile de aderare.
În finalul primei zile a reuniunii, domnul senator Zamfir a susținut, la propunerea organizatorilor, în cadrul secțiunii Bursa ideilor, masa rotundă cu tema Economia circulară în România.
Participarea a prilejuit întâlniri bilaterale cu parlamentari din Argentina, Indonezia, Lituania, Belgia, Republica Cehă, Senegal și alții, în cursul cărora au fost prezentare argumentele în favoarea candidaturii țării noastre la OECD.
 



Go to top