Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Titus Corlățean, fost ministru al afacerilor externe, a delegației de oficiali din Bosnia și Herțegovina, reprezentând o serie de instituții guvernamentale – 14 martie 2019

Senatorul Titus Corlățean, fost ministru al afacerilor externe, a primit joi, 14 martie 2019, o delegație de oficiali din Bosnia și Herțegovina, reprezentând o serie de instituții guvernamentale, care i-a inclus pe domnul Edin Dilberović, directorul Direcției pentru integrare europeană din cadrul Consiliului de miniștri al Bosniei și Herțegovinei și domnul Almir Šahović, ministru asistent pentru relații multilaterale și director politic – Ministerul Afacerilor Externe al Bosniei și Herțegovinei, în cadrul vizitei oficiale pe care delegația o întreprinde la București.
Dialogul s-a concentrat pe agenda de aderare a Bosniei și Herțegovinei la Uniunea Europeană, părțile făcând o trecere în revistă a stadiului și oportunităților de cooperare dintre cele două state în plan politic și economic, precum și a perspectivelor de integrare europeană a statelor din Balcanii de Vest. Demnitarul român a punctat faptul că, pe durata Președinției României la Consiliul UE, România va continua să acorde sprijin statelor din regiune în parcurgerea procesului de integrare în Uniunea Europeană, avansarea acestui proces înscriindu-se în rândul priorităților țării noastre la Președinția Consiliului Uniunii Europene.
Domnul Corlățean a menționat că Balcanii de Vest au fost un punct important pe ordinea de zi a Președinției Bulgariei și a Austriei, iar România va acorda, de asemenea, o atenție deosebită acestei regiuni, asigurând astfel continuitatea. De asemenea, Bosnia și Herțegovina trebuie să beneficieze de atenția și sprijinul Uniunii Europene pentru avansarea procesului de reformă. În acest context, au avut loc discuții privind reformele ce trebuie implementate, precum și diferitele forme de sprijin și asistență pe care le poate acorda România în procesul de aderare a Bosniei și Herțegovinei la UE.
Oficialul bosniac a arătat că procesul de reforme al țării sale ar fi mai eficient dacă ar exista perspective concrete privitoare la viitorul calendarului aderării Bosniei și Herțegovina la UE. În acest sens, domnia sa a menționat necesitatea ca toate statele din Regiunea Balcanilor de Vest să parcurgă acest proces, necesar aderării la spațiul european, economia acestei zone fiind direct influențată de apartenența la marea familie europeană.



Go to top