Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Dan Manoliu, vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara ţării, la inaugurarea celui de-al doilea cimitir de război al militarilor români căzuţi pe Frontul de Est în cel de-al Doilea Război Mondial, la Apşeronsk, Ţinutul Krasnodar (Federaţia Rusă)

La invitaţia Ambasadei României la Moscova, senatorul Dan Manoliu, vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara ţării, a efectuat, în perioada 24-27 noiembrie 2018 o vizită de lucru în Federaţia Rusă.
Cu această ocazie, în data de 26 noiembrie a.c., senatorul Dan Manoliu a luat parte la inaugurarea Cimitirului Militarilor Români de la Apşeronsk, Ţinutul Krasnodar. Este vorba despre al doilea Cimitir Militar după cel de la Rossoşka – Regiunea Volgograd, fostă Stalingrad, inaugurat la 25 Octombrie 2015, realizat de statul român în Rusia.
Rămăşiţele celor 88 de militari români, care s-au sacrificat în luptele celui de-al Doilea Război Mondial pe Frontul de Est, au fost reînhumate în cadrul ceremoniei religioase de sfinţire şi pomenire a morţilor de război.
Senatorul Dan Manoliu a depus cu această solemnă şi emoţionantă ocazie o coroană de flori la mormântul eroilor neamului căzuţi departe de casă, omagiu adus militarilor români care s-au sacrificat pentru reîntregirea neamului.
La  ceremonia oficială de inaugurare a Cimitirului Militarilor Români de la Apşeronsk au luat parte oficiali şi invitaţi din România, istorici, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale ruse, membri ai comunităţii româneşti din sudul Rusiei.
Vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara ţării, senatorul Dan Manoliu, l-a felicitat pe E.S. Vasile Soare, ambasadorul României în Federaţia Rusă, cu ocazia momentului istoric al inaugurării acestui cimitir în pragul Centenarului Marii Uniri.
Vizita de lucru a senatorului a inclus şi o serie de  întâlniri cu membri ai comunităţilor de români din Federaţia Rusă.



Go to top