Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Relaţii internaţionale - Activităţi multilaterale

Cea de-a 13-a Sesiune a Comitetului interguvernamental de salvgardare a patrimoniului cultural imaterial UNESCO (Port Louis, 26 noiembrie-1 Decembrie 2018)

Dl senator Cornel Cristian Resmeriță, membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, a participat la cea de-a 13-a Sesiune a Comitetului interguvernamental de salvgardare a patrimoniului cultural imaterial UNESCO   (Port Louis, 26 noiembrie-1 Decembrie).
 
Una dintre temele reuniunii a fost reforma mecanismului de raportare, principalul instrument de monitorizare a măsurilor adoptate de state pentru salvagardarea obiectivelor incluse în patrimoniul cultural imaterial, aflate pe teritoriile lor. S-a discutat, de asemenea, despre procedurile de înscriere a elementelor de patrimoniu, un subiect important în perspectiva depunerii, de către România, a viitoarelor dosare naționale (ex. Jocul de oină), dar și despre rolul comunităților în protejarea patrimoniului cultural imaterial în situații de urgență.
 


Go to top