Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei pentru sănătate a Senatului, la videoconferința interparlamentară ,,COVID-19: Impactul asupra sănătății și efectele sociale”

Senatorul Adrian Streinu-Cercel a participat la data de 13 aprilie a.c., la videoconferința cu tema „COVID-19: Impactul asupra sănătății și efectele sociale”, organizată în cadrul dimensiunii parlamentare a Președinției portugheze a Consiliului Uniunii Europene.                 
În cadrul dezbaterilor, din sesiunea intitulată „Lupta împotriva pandemiei COVID-19 - Care sunt contribuțiile la o politică europeană de sănătate mai puternică? ”, președintele Comisiei pentru sănătate a subliniat faptul că pandemia a dus la conștientizarea importanței parteneriatului european prin unitatea demonstrată în bătălia împotriva COVID-19.
De asemenea, a evidențiat că la un an de la debutul pandemiei este necesară planificarea și pregătirea COV-EXIT. În acest sens, este necesară elaborarea și implementarea unui plan de pregătire a ieșirii din pandemie, precum și unui plan de recuperare. Mai mult este necesară supravegherea modalității de reorganizare a unităților de asistență medicală, de la internarea pacientului până la protocoalele de tratament și reorganizarea instituțiilor medicale în mod corespunzător.
La finalul intervenției sale, senatorul a menționat că planul de combatere a pandemiei trebuie să cuprindă :
-testare/ testare în masă;
-tratare/ tratare timpurie cu noile medicamente disponibile MAB (anticorpi monoclonali împotriva proteinei spike) și alte tratamente inovative;
- vaccinare/ vaccinare în masă.
La Conferință au participat parlamentari din 22 state membre ale UE și europarlamentari, printre reprezentanții de marcă s-au numărat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, și Antonio Sales, secretar de stat în Ministerul Sănătății portughez .
În cadrul dezbaterilor, au fost abordate aspecte legate de criza COVID-19 precum Uniunea Europeană a sănătății, stadiu de implementare și de producție a vaccinului împotriva COVID-19, Incubatorul HERA și certificatele verzi digitale.
 
 
 



Go to top