Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Ntrevederea doamnei Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului României, cu domnul Bedda Mahdjoub, ministrul algerian pentru Relația cu Parlamentul

Vicepreședintele Senatului, doamna Alina Gorghiu, a avut o întrevedere, joi, 6 septembrie a.c., cu domnul Bedda Mahdjoub, ministrul algerian pentru Relația cu Parlamentul, aflat în vizită oficială de lucru în România, la invitația omologului său român, domnul Viorel Ilie.
Doamna Alina Gorghiu a salutat, în numele instituției și al său personal, prezența la București a înaltului demnitar algerian și a subliniat rolul diplomaţiei parlamentare în dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Algeria în beneficiu reciproc.
Întrucât cele două state au un sistem parlamentar bicameral, discuţiile au prilejuit un schimb de opinii cu privire la reprezentativitate, practică parlamentară, structură, exercitarea funcțiilor de control parlamentar. În cadrul dialogului, un interes major a vizat sistemul judiciar  din Algeria, comparativ cu cel din România.
În context, domnul Bedda Mahdjoub, ministrul algerian pentru Relația cu Parlamentul, a subliniat progresele țării sale în acest domeniu, ce includ și implementarea legii referitoare la brățările electronice și a celei care dă dreptul oricărui cetățean algerian să depună plângere la Consiliul Constituțional. Totodată, domnia sa a discutat și despre consolidarea și dezvoltarea legăturilor bilaterale româno-algeriene și în alte domenii de interes, de exemplu, turismul.
La finalul discuției, doamna Alina Gorghiu a pledat pentru potențialul deosebit al unui eventual schimb de experiență și de bune practici în domeniul legiferării cu parlamentarii algerieni.
La întrevedere au mai participat doamna Taous Djellouli, ambasador al Republicii Algeriene Democratice şi Populare, doamna Fatima Remili,  ministru plenipotențiar al Ambasadei Algeriei la București, domnul Marcel Alexandru, ambasadorul României în Algeria, domnul Viorel Ilie, ministrul român pentru Relația cu Parlamentul.



Go to top