Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Viorel Ilie, președintele delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana, la cel de-al 5-lea summit al AP UpM în perioada 28-29 aprilie 2018

Senatorul Viorel Ilie a declarat, în cadrul celei de-a 14-a Sesiuni plenare a Adunării Parlamentare a Uniunii pentru Mediterana, desfăşurată la Cairo în perioada 28-29 aprilie 2018, că lupta împotriva terorismului reprezintă o provocare globală iar combaterea eficientă a acestui fenomen se poate face numai printr-o viziune comună.
 „România este profund dedicată efortului internațional de a acționa împotriva terorismului în toate formele sale. Actele de terorism nu au niciun fel de justificare. De aceea, trebuie să continuăm eforturile comune pentru combaterea acestui fenomen și să avem o viziune unificată pentru mobilizarea eficientă a resurselor noastre”, a precizat Viorel Ilie, președintele delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana.
 Senatorul Viorel Ilie a precizat că utilizarea tuturor instrumentelor juridice internaționale disponibile în lupta împotriva terorismului reprezintă un avantaj de care trebuie să ne folosim.
 Viorel Ilie a salutat şi a avut un schimb de opinii atât cu preşedinţii de parlamente şi șefii de delegații din Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana (AP UpM), cât și cu omologul său din guvernul egiptean, E.S. Omar Marwan. Senatorul a participat, de asemenea, la reuniunea Comisiei pentru afaceri economice și financiare, sociale și pentru educație, a cărui membru este de drept.
 În cadrul Sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a Uniunii pentru Mediterana s-au purtat discuţii referitoare la lupta împotriva terorismului în zona Euro-Mediteraneană şi au fost adoptate: Declarația celui de-al 5-lea Summit al Președinților de Parlamente, precum și Recomandările Comisiilor și grupurilor de lucru şi Minutele celei de-a 13-a  sesiuni plenare, care a avut loc în Italia, în perioada 12-13 mai 2017.
 Agenda reuniunii a cuprins atât Summitul preşedinţilor de parlamente, unde au avut loc dezbateri cu tema: „Contracararea terorismului în regiunea Euro-Mediteraneană”, precum şi reuniunile comisiilor pentru afaceri politice, pentru securitate și drepturile omului, pentru drepturile femeilor în țările din zona Euro-Med, pentru afaceri economice și financiare, sociale și pentru educație, pentru energie, mediu și apă şi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, schimburi între societăţile civile şi cultură.
 La această reuniune, care a fost deschisă de dl Ali Abd El Aal, Președintele Camerei Deputaților din Egipt și Președinte al AP UpM, au participat preşedinţi de parlamente, șefi de delegații din AP UpM, reprezentanţi ai Parlamentului European şi eurodeputaţi. 
 



Go to top