Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

USR: Prioritatea PSD-PNL - împărțirea funcțiilor din Educație, nu organizarea admiterii la liceu

Milioane de elevi și părinții lor sunt bulversați deoarece Ministerul Educației și inspectoratele școlare, în loc să se ocupe de organizarea corespunzătoare a admiterii în liceu, se preocupă mai mult de împărțirea funcțiilor și a sinecurilor.
 
Astfel, Broșura de Admitere la liceu 2022 nu a fost publicată de niciun inspectorat în termenul legal stabilit prin ordin de ministru, care era 9 mai, și de trei zile părinții și elevii nu știu ce se va întâmpla cu procedura de admitere în învățământul liceal.
 
Inspectoratele școlare județene au eșuat în a publica oferta educațională pentru admiterea în licee la termenul stabilit, în condițiile în care, an de an, candidații se bazează pe acest material pentru a se putea orienta și pentru a putea alege: număr de locuri, lista de licee și de tipurile de învățământ liceal disponibile etc.
 
Politizarea masivă a funcțiilor de management din educație, cu lupte între partidele de la guvernare, duce la acest haos și întârzieri nepermise. Calendarul pentru admitere este deja unul strâns și orice amânare pune și mai mult stres asupra candidaților. Ministrul Cîmpeanu vrea să reformeze educația, dar nu este în stare să organizeze în condiții optime un examen de admitere.
 
„Coaliția Sinecurilor a populat sistemul educațional cu oameni de partid care au cu totul alte preocupări. Educația este paralizată de lupta politică de la putere. Ei încă se ceară pe cine și ce județ să controleze. Bineînțeles că nu le pasă de presiunea de pe umerii părinților și ai elevilor. În timp ce politrucii ignoră termene legale, părinții și elevii nu pot spune «mai dați-ne două-trei zile de gândire», pentru că ar fi descalificați din concurs. Când tu, minister, nu poți organiza nici măcar o admitere de liceu ca lumea, atunci e clar că reforma educației este doar un slogan de PR al actualei puteri”, afirmă senatorul USR Ștefan Pălărie.



Go to top