Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, cu delegația Comisiei de securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova

Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului României, Nicoleta Pauliuc, a avut marți, 17 mai a.c., o întrevedere cu delegația Comisiei de securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de  Lilian Carp, președintele Comisiei.  
În cadrul discuțiilor, senatorul Nicoleta Pauliuc a evidențiat importanța diplomației parlamentare în intensificarea relațiilor bilaterale, în contextul unei dinamici excelente a dialogului și cooperării bilaterale la toate nivelurile: prezidențial, parlamentar și guvernamental. 
Demnitarul român a subliniat că depunerea cererii de aderare la UE este pasul firesc care reconfirmă opțiunea europeană a Republicii Moldova. România a sprijinit și sprijină fără rezerve  aceste demersuri pe lângă instituțiile europene, pentru avansarea parcursului european și  acordarea pe mai departe a unui sprijin cât mai robust, fie că vorbim de asistență macrofinanciară, sprijin umanitar în actualul context al crizei refugiaților sau în domeniul construirii securității energetice a Republicii Moldova. 
Din delegația din Republica Moldova au mai făcut parte deputații Ion Șpac și  Boris Marcoci, alături de E.S. Victor Chirilă, Ambasador al Republicii Moldova în România.



Go to top