Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea dlui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, cu dl Talat Xhaferi, președintele Parlamentului Republicii Macedonia de Nord - miercuri, 13 martie 2019

Preşedintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, miercuri, 13 martie a.c., cu dl Talat Xhaferi, președintele Parlamentului Republicii Macedonia de Nord, în contextul invitației adresate de omologul român de a participa la votul în plenul Senatului României de adoptare a Legii privind ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la NATO.  Discuţiile au subliniat  semnificația deosebită a semnării Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la NATO, importanța procesului de trecere la economia de piață și de consolidare a statului de drept pentru succesul acestei țări în procesul de aderare la UE. 
Dl Călin Popescu-Tăriceanu a evidențiat faptul că aderarea la NATO a Republicii Macedonia de Nord constituie o garanție privind viitorul țării, ca urmare a efectului pe care îl va avea asupra stabilității și securității naționale și, implicit, regionale. Domnia sa a menționat că „Acordul de la Prespa”, prin care a fost schimbat numele țării, constituie un exemplu remarcabil în ceea ce privește reconcilierea și relațiile de bună vecinătate pentru întreaga regiune.
Președintele Senatului României a salutat prezența omologului macedonean la ședința de plen a Senatului României, arătând că ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la NATO reprezintă un moment istoric pentru Macedonia de Nord și pentru România, subliniind sprijinul constant acordat de România în procesul de aderare.
 
 
 
 



Go to top