Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Comunicat de presă
 
            Membrii Comisiei economice, industrii și servicii au luat cunoștință, cu surpindere și indignare, de afirmațiile domnului Cristian Păun, Președintele FNGCIMM, care acuza mincinos comisia ca a adoptat amendamente prin care ar fi decis „să fie acceptate TOATE CAEN-urile la finanțare prin IMM Invest. Să nu mai existe nicio excepție. Adică, ăla de face arme sau produce droguri e numai bun pentru ajutorul de stat”.
Referitor la aceste acuzații grave, se impun câteva precizări. În primul rând, dezbaterea Proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.42/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii - IMM INVEST ROMÂNIA, precum și pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 s-a realizat pe parcursul mai multor ședințe de comisie, desfășurate prin mijloace electronice, în conformitate cu prevederile art. 1131 din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare. În urma acestor dezbateri, membrii comisiei au decis, cu majoritate de voturi (9 pentru și 1 abținere) să adopte raport de admitere cu amendamente admise.
Cele două amendamente admise au urmărit îmbunătățirea proiectului, tocmai prin abrogarea prevederilor introduse prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 42/2020, la Art.I. pct.9, prin care întreprinderile mici și mijlocii din sectoarele/domeniile intermedieri financiare și asigurări, tranzacții imobiliare, precum și activități de închiriere și leasing, erau eliminate din categoria celor neeligibile pentru acordarea de garanții în cadrul programului. 
Astfel, prin abrogarea Art.I, pct.9, amendament propus de președintele comisiei, senator Daniel Zamfir, și admis cu majoritate de voturi, membrii comisiei s-au asigurat ca se mențin în vigoare prevederile inițiale ale Art.3 alin. (3) din O.U.G nr.110/2017, acolo unde categoriile de agenți economici menționate sunt incluse în categoria celor neeligibile.
Totodată, prin adoptarea amendamentului propus de senatorul UDMR, Antal Lorant, programul IMM Invest a fost îmbunătățit prin introducerea unui termen de răspuns de 14 zile, cu privire la decizia de acordare a creditului pentru realizarea de investiții, și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru.
Ca urmare a acestei dezinformări propagate în spațiul public, membrii Comisiei economice, industrii și servicii consideră inadmisibilă atitudinea manifestată de președintele FNGCIMM față de Parlamentul României.
 
Senator Daniel ZAMFIR – preşedinte
Senator Aurel Horea SOPORAN – vicepreşedinte
Senator  István-Loránt ANTAL
Senator Vasile ILEA
Senator Ovidiu Cristian Dan Marciu
Senator Ştefan MIHU
Senator Emanoil SAVIN
Senator Adrian ŢUŢUIANU
 
 
 


Go to top