Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea dlui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, cu E.S. dl Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas, ambasadorul Republicii Federative a Braziliei - joi, 16 noiembrie 2017

Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, joi, 16 noiembrie 2017, cu E.S. dl Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas, ambasadorul Republicii Federative a Braziliei.
Preşedintele Senatului a arătat importanța pe care România o acordă dezvoltării relațiilor cu Brazilia, cel mai mare partener comercial din America Latină, atât la nivel bilateral, dar și în cadrul UE - Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC). De asemenea, a exprimat încrederea că relaţia bilaterală poate fi consolidată şi printr-un dialog la nivel parlamentar mai dinamic şi regulat, subliniind în acest context rolul Grupului parlamentar de prietenie cu România în Congresul Braziliei și al Grupului parlamentar de prietenie România-Brazilia din Parlamentul României, înființate anul acesta.
Dl Călin Popescu-Tăriceanu a salutat tendinţa încurajatoare de creștere a exporturilor româneşti în Brazilia considerând că relaţiile economice şi comerciale trebuie impulsionate mai mult pentru beneficiul reciproc. Părţile au discutate modalităţile de a atrage investitorilor brazilieni în România dar şi posibilităţile de promovare a investițiilor reciproce axate pe inovare și transfer de tehnologie în domenii precum infrastructura, petrochimia, energia, construcțiile navale, agricultura sau industria alimentară.
 
 



Go to top