Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea dlui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, cu dna Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională – joi, 7 septembrie 2017

Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, joi, 7 septembrie 2017, cu dna Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, aflată la București într-o vizită de lucru.
Președintele Senatului a exprimat aprecieri pentru sprijinul acordat României de dna comisar Corina Creţu în ceea ce privește creșterea absorbției fondurilor, precum şi pentru dialogul constant pe care domnia sa îl are cu autoritățile române în vederea depășirii obstacolelor în implementarea noilor programe din perioada 2014-2020.
Dl Călin Popescu-Tăriceanu a făcut referire la documentul de reflecţie privind viitorul finanţelor Uniunii Europene până în 2025, adoptat de colegiul comisarilor din 28 iunie 2017, care prezintă posibilele implicații bugetare ale opțiunilor UE structurate în jurul celor cinci scenarii ale Cărții albe privind viitorul Europei. În acest context, a salutat dezbaterea generală privind viitorul politicii de coeziune, demarată la data de 14 septembrie 2016, în cadrul mai larg al lansării de către Comisia Europeană a propunerii de revizuire a cadrului financiar multianual la jumătatea perioadei de programare financiară.
Preşedintele  Senatului a subliniat faptul că îmbunătățirea absorbției fondurilor alocate politicii de coeziune este esențială, atât pentru viitoarele negocieri cu privire la cadrul financiar multianual post-2020, cât și pentru efectul benefic asupra economiei României iar accelerarea absorbției fondurilor alocate prin politica de coeziune în exercițiul financiar 2014-2020 reprezintă o prioritate.
Preşedintele Senatului a evidenţiat faptul că viitorul cadru financiar și viitoarea politică de coeziune reprezintă teme care vor trebui să primească o atenție deosebită din partea Preşedinţiei române a Consiliului UE, în prima jumătate a anului 2019.
 



Go to top