Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu, cu prim-ministrul Republicii Slovace, dl Peter Pellegrini - marți, 11 septembrie 2018

Președintele Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu a avut marți, 11 septembrie a.c., o întrevedere cu dl Peter Pellegrini, prim-ministrul Republicii Slovace, aflat la București într-o vizită oficială, la invitația omologului său, dna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României.
În cadrul dialogului, dl președinte Tăriceanu a apreciat relaţiile excelente între România şi Slovacia, pe plan bilateral, la nivel regional, precum și în cadrul UE și NATO. Domnia sa a salutat cadrul simbolic deosebit de semnificativ pentru cele două țări oferit de o suită de evenimente aniversare în cursul anului 2018: marcarea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale, sărbătorirea Centenarului Marii Uniri pentru România și Independenței pentru Slovacia, precum și împlinirea a 50 de ani de la Primăvara de la Praga.
Referitor la preluarea, de către România, a Președinției Consiliul UE, dl Călin Popescu-Tăriceanu a opinat că aceasta se va derula într-un context european și internațional complex, iar cele două țări, care se bucură de o relație foarte apropiată, va trebui să-și sporească eforturile pentru promovarea intereselor convergente în cadrul procesului de remodelare a proiectului european.
Președintele Senatului a evidențiat, în condițiile în care economia României a crescut și va continua să crească într-un ritm mai mare decât media din Uniunea Europeană, importanța pe care o au interconexiunile dintre mediile de afaceri din cele două țări, care se bucură de prezența pe teritoriul lor a respectivelor comunități istorice naționale, cu un rol de catalizator al relațiilor bilaterale în ansamblu.
 



Go to top